Openingstijden Basiliek en toren

1 april tot 1 november: maandag van 13:30-16:30 uur, dinsdag t/m zaterdag van 11:00-16:30 uur.
1 november tot 1 april: maandag t/m zaterdag van 13:30-15.30 uur.
Op zon- en feestdagen, zoals 2e Kerstdag, Goede vrijdag, Stille zaterdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, Koningsdag (27 april) en op 24 en 31 december zijn de Basiliek en de toren gesloten voor bezichtigingen.

Maandag 21 en dinsdag 22 augustus zijn de Basiliek en toren wegens omstandigheden gesloten! 

Individuele bezichtigingen

De toegangsprijs voor de bezichtiging van de toren bedraagt €2,50 pp.
(voor kinderen onder 12 jaar €1,00 pp, alleen onder begeleiding van een volwassene). Onder de 4 jaar gratis.Toegangskaarten voor de toren zijn verkrijgbaar bij de basiliekwacht.

De Basiliek is gratis te bezichtigen en daarvoor is een boekje met beknopte geschiedenis en rondleiding in bruikleen beschikbaar.

 Groepsrondleidingen in de Basiliek

Groepsrondleidingen kunnen op aanvraag worden verzorgd. Een rondleiding duurt ongeveer één uur. Een groep kan maximaal 20 personen groot zijn en de kosten voor een groepsrondleiding bedragen €35,00. Grotere gezelschappen worden in meerdere groepen gesplitst. Op verzoek kan er een kortere rondleiding van een half uur worden gegeven. Het tarief bedraagt dan € 20,00.

Voor groepsrondleidingen kunt u contact opnemen met de secretaris van de basiliekwacht via e-mail coherun@gmail.com.

Reservering beklimming toren

Vanaf 10 personen dient u voor een beklimming van de toren te reserveren. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met de secretaris van de basiliekwacht via e-mail coherun@gmail.com.

Route naar Basiliek!

Lopend vanaf het station: Stationsstraat, bij gracht linksaf (Burg.van Royensingel), Nieuwehavenbrug over rechts, dan via de Luttekestraat en van Hattumstraat naar de Ossenmarkt. Hier bevindt zich de OLV basiliek. Er is beperkte parkeerruimte rondom de kerk met een maximum van één uur. Uit kostenoverwegingen is het aan te bevelen om de parkeerplaats Emmawijk te nemen (links onderaan de plattegrond) of de Pannenkoekendijk links op de plattegrond.

Plattegrond Zwolle route naar Basiliek

Locatie Basiliek Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming:
Ossenmarkt 40
8011 MS Zwolle

Q-Park Parkeergarage Maagjesbolwerk
Maagjesbolwerk 54
8011 LL Zwolle
Tel:09004466880